Bendec BVBA
Oude Heerstraat 11
3940 Hechtel-Eksel

Tel : 011 73 33 06
Fax : 011 73 58 89
E-Mail : bendec@skynet.be

Routebeschrijving

  • Enkele afbeeldingen
  • Enkele afbeeldingen
  • Enkele afbeeldingen
  • Enkele afbeeldingen

Openingsuren
ma di wo do :
7u - 12u en 12u30 - 17u
vrijdag :
7u - 12u en 12u30 - 16u
zaterdag :
7u - 9u

Poedercoaten

Proces poedercoaten :

Poedercoaten is een procédé waarbij een kleurenpoeder op elektrostatische wijze op het  materiaal wordt aangebracht, waarna dit tot een temperatuur van  220 °C verhit wordt.  Hierdoor ontstaat er een kras- en slagvaste kleurlaag op het materiaal. Deze heeft een hoge UV weerstand, lange levensduur en hoog kleurbehoud.

Wij kunnen voor u elke gewenste RAL kleur aanbrengen, die veelal standaard in ons magazijn aanwezig zijn. Wanneer dit niet het geval blijkt, staan de meest vooraanstaande leveranciers garant voor een supersnelle levering. Naast de Ral-waaier kan men ook een keuze maken in de zogenaamde specials, zoals glansgradaties, structuureffecten enz.

Kleurstalen zijn gratis verkrijgbaar.

 

Afmetingen :

Het moffelen, oftewel thermisch uitharden gebeurd in speciaal daarvoor bestemde ovens. Onze meest recente oven (sinds juni 2003 in productie) heeft de riante lengte van 10 meter, hoogte van 3.35m en een breedte van 2.40m.

Op het einde van de productielijn, na afkoeling, worden de behandelde onderdelen afgenomen, verpakt en transportklaar gemaakt.
Bendec stelt gratis glasbokken en paletten ter beschikking indien nodig.

 

Één of meer-laagssysteem :

De keuze tussen een één- of tweelagen-systeem wordt bepaald door de omstandigheden in het gebied waar het object wordt toegepast en door de levensduur die moet worden gegarandeerd.
Voor toepassingen in zware corrosiegebieden zoals de kust en de industrie en voor projecten met hoge visuele eisen wordt een tweelagensysteem bestaande uit en epoxy grondlaag en een polyester topcoat aangebracht.
De primer heeft een betere vernetting en geeft chemische resistentie, de toplaag speciaal voor buitentoepassing heeft eerder eigenschappen waar de nadruk ligt op betere vloei, UV-bestendigheid, hechting en glansbehoud.