Bendec BVBA
Oude Heerstraat 11
3940 Hechtel-Eksel

Tel : 011 73 33 06
Fax : 011 73 58 89
E-Mail : bendec@skynet.be

Routebeschrijving

  • Enkele afbeeldingen
  • Enkele afbeeldingen
  • Enkele afbeeldingen

Openingsuren
ma di wo do :
7u†- 12u en 12u30 - 17u
vrijdag†:
7u†- 12u en 12u30 - 16u
zaterdag†:
7u†- 9u

Voorbehandelen staal

STRALEN

Stralen is een snelle en efficiŽnte manier om materiaal te reinigen. Het oppervlak van het materiaal wordt gebombardeerd met straalmiddel. Dit heeft als voordelen dat men naast een zeer effectieve reiniging ook een zeer goede hechting verkrijgt voor de coatingslaag.
De te stralen constructie moet olie- en vetvrij zijn evenals het straalmiddel.† Het staalgrit dient eveneens droog, kantig en scherp te zijn. Na het verwijderen van onzuiverheden wordt het gestraald oppervlak gecontroleerd op roest, ruwheid en dient het stofvrij gemaakt.

 

METALLISEREN

Metalliseren, ook wel schooperen, vlamspuiten, of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zinklaag dmv het schoopeerproces.† Zink smelt in een vlam van een gas-zuurstofmengsel en wordt door middel van perslucht en behulp van een pistool op het materiaal gespoten in zoveel mogelijk kruisende bewegingen. Deze zinklaag, gemiddeld 30 Ķm,† biedt vervolgens een betrouwbare bescherming tegen roest. Het is een uitstekend alternatief voor volbad verzinken, wanneer de materialen geen holle ruimtes hebben. Voordelen zijn weinig beperkingen qua afmeting (L=10m max) en het risico op vervormingen is gering vermits de temperatuursverhoging minimaal is in tegenstelling tot thermisch verzinken.